2009. november 10., kedd

Aki Márton-napon libát nem eszik, egész évben éhezni fog!

Viszont aki Márton-napon egész nap csak répát eszik, az ágyba vizelő lesz...
Kicsit utána kellett néznem ennek a Márton-nap dolognak, mert voltak hiányosságaim, de egész jól kikupálódtam.
Szent Mártont püspökké akarták választani, de annyira szerény ember volt, hogy el akart rejtőzni a nagy megtiszteltetés elől, ezért bemászott egy libaólba. Igenám, csakhogy a libákat akkoriban házőrzőként is tartották, mert azonnal jelzik az idegen jelenlétét, így rögvest hatalmas hangzavart csaptak, és szegény Mártonunk lebukott. Gondolom az "együk meg az összes libát, nehogy megint elárulja Mártont" elv alapján kerül minden tisztes, hagyományőrző polgár tányérjára 11. hónap 11. napján 11 óra 11 perckor a ropogós libasült. Ja, és ha be akarjuk tartani az összes részletet, küldjük el a püspökfalatot a püspöknek, innen ered ugyanis a neve.
Ezen kívül tereljük be libáinkat télire, meg a disznókat is, tűzzük a vesszőt az ól tetejére, majd tavasszal ezzel hajtsuk őket vissza a legelőre, folytatván a félszilaj állattartást.

Készíthetünk szebbnél szebb libuskákat libasült helyett, az ügyesebbek (és türelmesebbek, és időben bővelkedőbbek) textilből, én, az iskolában, azt hiszem, inkább maradok a kartonnál!


Van hozzá sablon is, az egészet ezen az oldalon találtam. Jóóóóó, én is látom, hogy ez húsvéti, de majd elnevezzük Mártonnak :)
Majd elmesélem, hogy sikerültek a libuskák! Kellemes esős-ködös novemberi napot mindenkinek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése