2010. április 7., szerda

Cipóban sült csülök

Ha már Húsvét...
A Praktika magazinban volt a recept, mostanában úgysem nagyon találok benne ötleteket, de a receptek, azok jók.
Ez a kenyérke nagyon finom, és nem bonyolult.
Kell bele egy kötözött sonka, vagy füstölt comb, vagy valami hasonló, köré a kenyértészta és irány a sütő.

Szép lett!
És milyen finom!
A recept:
A hús főzőlevébe 2 fej vöröshagyma (egyben), egy fej fokhagyma, egy marék szemesbors, 2-3 babérlevél.
A kenyérhez 1 kg finomliszt, 5 dkg élesztő, 1 ek. só, víz.

Az élesztőt felfuttatjuk, majd a liszttel és a szükséges mennyiségű vízzel kb. negyed órát dagasztjuk.
A tésztát kb. másfél centisre nyújtjuk, beletesszük a feldarabolt husit (ínyencek a hagymát is beletehetik), összecsomagoljuk batyuba, és a sima felével felfelé fordítva betesszük a kivajazott tepsibe. Még 20 perc kelesztés után mehet egy órára a 200-220 fokos sütőbe. Mikor kivesszük, kis vízzel meg kell kenegetni, hogy szép fényes legyen. Én a husi főzőlevét használtam hozzá (amiben aztán remek krumplileves főzhető).
Melegen nehéz szeletelni, de nehéz kivárni, míg kihűl!!!

1 megjegyzés: