2010. december 23., csütörtök

Mit kérek?

Kikocstól jött a felhívás. A kérdés, hogy minek örülnék. Karácsonyra, vagy csak úgy egyébként.
Nehéz kérdés, itt gondolkozom rajta egy ideje....


Mindenesetre szeretném, ha a gyerekek boldogok lennének. Szeretném, ha meg tudnánk nekik adni azt, ami az élethez kell, és itt nem anyagi javakra gondolok elsősorban, hanem olyanokra, hogy tanuljanak meg gondolkozni, és küzdeni tisztességgel, és tanulják meg, hogy a másik ember is fontos, és hogy ők sem elsősorban anyagi javakban gondolkodjanak. Hogy legyenek majd reális céljaik, és azokat érjék el. Legyenek sikeresek és elégedettek. Szóval ezekhez szeretnék nekik alapot adni. És igen, mindezek után azért szeretném, ha anyagilag is támogathatnánk őket.
Szeretnék olyan anyuka és feleség lenni, aki békét tud teremteni, meg meleg otthont. És rendeset is, ez megy pillanatnyilag legnehezebben :)
Azt szeretném, ha olyan család lehetnénk, akik 15 év múlva is el tudnak menni együtt kirándulni, jól éreznénk magunkat együtt és a gyerekek se tartanák ezt égőnek... Ha a férjemmel még akkor is szeretnék majd kézenfogva sétálni, ha soha nem utálnánk meg egymást. Szeretném, ha lenne jó állása, ahol jól és megbecsülve érezheti magát.
Szeretném tudni, hogyan kell jól beosztani az időmet, hogy mindenre jusson. A munkára, a gyerekekre, a háztartásra, a varrásra - kézműveskedésre.
Szeretném, ha olyan tanítónéni tudnék lenni, akire a gyerekek mosolyogva gondolnak vissza felnőtt korukban, és jó érzéssel a szívükben. Olyan, amilyen az én tanítónénim volt. Ha ezeknek a szegény, hányattatott sorsú kisgyerekeknek tudnék egy kis szeretetet vinni az életébe, ha csak pár órára is. Ha el tudnám velük hitetni, hogy az iskola nem büntetés-végrehajtási intézmény...
Azt szeretném, ha minden közelebbi és távolabbi családtagom is elégedett és boldog lehetne, és nem kellene a holnap miatt aggódnia.

Azt mondtuk a gyerekeknek, hogy az angyalok tudják, ki mit szeretne, mert tudják, mi van a szívünkben. Remélem ez tényleg így van. És remélem ezek az angyalok néha tényleg segítenek a keresztútnál, vagy egy kisebb elágazásnál dönteni, merre menjek, melyik utat válasszam, hogyan tovább.

Én ezt a játékot most továbbadom, és üzenem mindenkinek, hogy jó dolog összegyűjteni ezeket így egy csokorba. Jó átgondolni, merre is akarunk haladni, mik az igazán fontosak.
Talán nem a még többet fizető állás, a nagyobb lakás és az újabb autó...

És akkor én most megkérdezem?
Rékától
és
Shushannától
Ti mit szeretnétek??

3 megjegyzés: