2012. augusztus 9., csütörtök

10 dolog...

Egyszer réges régen, már egy éve is elmúlt, kaptam Kikocstól egy játékfelkérést. Vagy mit. Szóval meginvitált egy játékba, ahol képekkel illusztrálva kell elmesélni, mi az a 10 dolog, amit szeretek.
Akkor is sokat gondolkoztam ezen, de végül nem írtam róla, viszont azóta sem hagyott nyugodni a dolog. Időnként eszembe jutott, és végiggondoltam, mit írhatnék ide.
Nem biztos, hogy fontossági sorrendben írom a dolgokat, de az egészen biztos, hogy a legelső a:

1: a családom. Szerintem ez nem is szorul magyarázatra. Imádom őket, és kész! :) Látni a csajokat, ahogy alakul az egyéniségük, terelgetni őket az útjukon. És a férjem, aki bizonyos szempontból a harmadik gyerekem, csak nehezebben nevelhető...


2: gyerekek. A sajátaim, a tanítványaim, a rokonaim és ismerőseim gyerekei, de úgy összességében mind. Talán nem véletlen tévedtem erre a pályára, 6 éves korom óta szeretnék tanítónéni lenni.


3: (és innentől a sorránd mondhatni véletlenszerű) könyvek.  Imádok olvasni - talán nem volt teljesen véletlen az a magyar művterület sem... Ez az, amire próbálok bármilyen sűrű behavazott szériában egy kis időt szakítani. Nincs egy bizonyos stílus, talán mindent elmond, ha leírom, a kedvenc könyveim: Ken Follett: Katedrális, Jókai Mór: Aranyember, Douglas Adams: Galaxis sorozat, Cronin: Ezt látják a csillagok, Vonnegut: Macskabölcső, és most olvasom Mika Waltaritól a Szinuhét, lehet, hogy ez is bekerül az elsők közé.
Erről még tudnék írni, de talán majd még kifejtem. (http://artiedream.blogspot.hu)


4: írhatom úgy, hogy viccek, (azokból is a fárasztók, egyesek szerint a rosszak), de írhatnám azt is, hogy a jókedv, a nevetés valakivel. Jó egy kis kuncogás is, de a legjobb az oldalmegfájdítós fajta, amitől az ember a végén már levegőt sem kap. Régen előszeretettel kaptam röhögőgörcsöt tiltott helyeken és időpontokban, pl előadásokon vagy mikor valaki nagyon komolyan magyarázott valamit, sok kellemetlen pillanatom volt emiatt, de mégis mosolyogva gondolok vissza rájuk. (A képet a gépemen őrizgetem egy ideje, de ha a vízjelen jól látom, a www.demotiváló.com-ról származik.)


5: alkotás. Majdnem mindegy, hogy mit. Dekorációt a termembe, párnahuzatot a gyerekeknek, rongybabát, mézeskalács házat, Halloween tököt. Mostanában nagyon kevés időt szakítottam erre, ezen sürgősen változtatni szándékozom. Jó alkalom erre, hogy mindjárt itt az ősz, kezdetnek jó lesz a sünik kivagdosása :) (www.libri.hu)


6: levendula. Az illata, a színe, a látványa. Élőben, képen, tisztálkodószerben, légfrissítőben. Van is az ablakomban néhány cserépnyi, sajnos nem a legjobb állapotban, pedig szeretem és gondozom őket,állítólag nem szeretnek cserépben lakni. Ha valaki tudja a levendulagondozás titkát, kérem árulja el!!! (www.aranyoldalak.hu)


7: kávé. Imádom. Mindig. Tejjel, tejszínnel, karamellásan, vaníliásan, fahéjasan... a férjem szerint, ha ágyba hozza nekem a kávét, az pont arra elég, hogy kimásszak vele a konyháig egy második adagért. Van benne valami. (http://www.ferences-sze.sulinet.hu)8: jó filmek. Azért emelem ki külön a jót, mert akármit nem nézek. Nincs is tévénk. De azért időnként szívesen üldögélek a képernyő előtt. Ebben is elég vegyes az ízlésem, de a kedvenceim: Karib-tenger kalózai, Büszkeség és balítélet, Gyilkos elmék (sorozat), Agymenők (sorozat), Csokoládé, és van még jónéhány. Legjobban talán mozizni szeretek a férjemmel, bár ritkán van rá lehetőségünk. (http://www.filmkultura.hu)


9: színház. Felnőtt előadás, gyerek előadás, musical, rockopera, bábelőadás, régi klasszikus drámák, modern művészdarabok... szinte mindegy, illetve nem mindegy, de nem a műfaj számít, csak az, hogy jó legyen. Igyekszünk évente több alkalommal elmenni férjjel, gyerekekkel, tesómmal, osztállyal egyaránt. Megunhatatlan csodás élmény! Imádom már az előkészületeket is, az öltözködést, a tényt magát, hogy színházba megyünk. Egy ideje nem voltam, már hiányzik is... (http://www.petofiszinhaz.hu)


10:A családi közös programok.  Legyen az kirándulás, múzeum vagy egy séta a Dunaparton, egy közös fagyizás a cukrászdában. Az új közös hobbink a geocaching, vagy ahogy a gyerekek hívják, a kincskeresés. Még újak vagyunk, ám annál lelkesebbek!!! Szerencsére a nyár igen értékesen és izgalmasan telik, szeretném, ha még tartana egy ideig. Ilyenkor több időnk jut egymásra, de a többi évszakban is igyekszünk legalább a hétvégéből egy napot négyesben tölteni valahol, részt venni valamilyen programon. Ha nem jönne össze, a lányok vasárnap este a szemünkre is vetik: na tessék, holnap hétfő és nem csináltunk semmit. Szóval szerencsére ők is igénylik, remélem ez sokáig így is marad.


És akkor még nem is jutott hely egy csomó mindennek. Itt van rögtön az alvás. Bagoly típus vagyok, nem annyira a kora esti, mint inkább a reggeli soká alvásra gondolok itt, meg néhány aranypercre délutánonként a kanapén. Vagy a szép verandák, lugasok, amikért szintén odáig vagyok. Az utazgatás, az ódon kastélyok, a kalitkák és a babaházak.
A barátok, akikkel akár ha hónapokig, évekig nem beszélek, akkor is olyanok, mintha  most váltunk volna el. Az olyan emberek, akikkel most beszélek először mégis olyan, mintha ezer éve ismerném. Az olyanok, akikkel jól esik csendben ülni egymás mellett, nem tűnik kínosnak az elcsendesedés. Szeretem a gyertyákat, a forróvizes kádban ücsörgést és a zenét. A szép ékszereket és az illatos szappanokat....
Ezek többsége nem sokkal marad el a fent említett dolgok többsége mögött, dehát válogatnom kellett. Jó volt végiggondolni, jó volt összefoglalni.

A játék, azt hiszem, már lefutott, így nem adnám tovább, de ha valaki kedvet kap hozzá, akkor hajrá. Szívesen olvasom, mások mit szeretnek :)

1 megjegyzés:

  1. Még ha sok újat nem is tudtam meg rólad, de jó volt így egyben olvasni, köszönöm, hogy nem felejtetted el! :)

    VálaszTörlés